The site you requested may not be relevant in your area.

 

Siste endringer i Retningslinjene for informasjonskapsler: 2.10.2018

 

Elavon er forpliktet til å beskytte deg og eventuelle opplysninger (anonyme eller andre opplysninger) om deg som vi innhenter på nett. Her informeres det om hvordan vi bruker informasjonskapsler, hvorfor og hvordan disse gir oss mulighet til å forbedre tjenestene våre. Det opplyses også om hvordan du kan administrere hvilke informasjonskapsler som er lagret på enhetene dine. Vi kaller dette «Retningslinjer for informasjonskapsler». 

Ved å bruke nettstedene våre (via en hvilken som helst enhet) samtykker du til at Retningslinjene for informasjonskapsler, samt andre gjeldende vilkår, gjelder for denne bruken.

Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i disse Retningslinjene for informasjonskapsler. Slike endringer vil fremgå her og ha umiddelbar effekt. Din fortsatte bruk av nettstedene våre oppfattes som en bekreftelse på at du godtar eventuelle endringer.

For mer informasjon om hvordan vi bruker personopplysninger innhentet via våre informasjonskapsler, se Retningslinjer for personvern.

 

Disse Retningslinjene for informasjonskapsler dekker følgende:

 1. Hva er informasjonskapsler?
 2. Hvorfor bruker vi informasjonskapsler?
 3. Informasjonskapsler som vi bruker.
 4. Administrering av informasjonskapsler.
 5. Vil du vite mer?

Informasjonskapsler (cookies) er små midlertidige filer som blir lagret på enheten din når du besøker et nettsted. Informasjonskapslene kan så leses av ved senere besøk på samme nettsted. Opplysningene som er lagret i en informasjonskapsel kan knyttes opp mot surfevanene dine på nettsiden eller et unikt identifikasjonsnummer, slik at nettstedet kan «huske» deg ved neste besøk. Generelt sett inneholder ikke informasjonskapslene våre informasjon som du direkte kan identifiseres ut ifra (med mindre du har oppgitt slik informasjon på nettstedet vårt), men kan inneholde informasjon som du indirekte kan identifiseres ut ifra. Informasjonskapsler vil på ingen måte være til skade for datamaskinen din. 

Vi bruker ikke informasjonskapsler til å loggføre nettbruken din etter at du forlater nettstedet vårt, og vi lagrer heller ikke personopplysninger som du kan identifiseres direkte ut ifra.

 

2. Hvorfor bruker vi informasjonskapsler?

Når du besøker nettstedet vårt, bruker vi informasjonskapsler for å gi deg en nettopplevelse som er tilpasset den enheten du kobler deg opp fra, men også for å forebygge og oppdage svindel, og dermed bedre din sikkerhet. Når du besøker nettstedet vårt fra en enhet (mobil, nettbrett eller PC), innhenter vi informasjon om din bruk av dette nettstedet, for eksempel informasjon om enheten eller nettleseren du bruker for å få tilgang til nettstedet (inkludert enhetstype, operativsystem, skjermoppløsning osv.), hvordan du bruker nettstedet og IP-adressen til enheten som du har koblet deg opp fra. Du vil kanskje ikke kunne starte eller fullføre visse aktiviteter med mindre det er installert informasjonskapsler eller lignende teknologier. 

 

3. Informasjonskapsler som vi bruker.

Informasjonskapsler som brukes på dette nettstedet kan deles inn i én av fire kategorier, basert på internasjonal praksis: Helt nødvendige informasjonskapsler, informasjonskapsler for ytelse samt informasjonskapsler for målretting og reklame. Vi gir også informasjon om tredjepartsinformasjonskapsler. 

 

Vi bruker følgende typer informasjonskapsler:

A. Nødvendige informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er viktige fordi de ivaretar sikkerheten og personvernet ditt når du bruker nettstedet vårt, i tillegg til at de muliggjør navigering og bruk av nettstedets funksjoner. Uten disse informasjonskapslene vil du ikke motta de tjenestene du har etterspurt (for eksempel tilgang til sikre områder). Informasjonskapslene innhenter ikke informasjon om deg som kan brukes til markedsføring eller loggføring av hva du har foretatt deg på internett.

Du kan deaktivere disse informasjonskapslene. Vær imidlertid oppmerksom på at dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det hende at du mister tilgang til hele eller deler av nettstedet eller funksjonene.

 

Eksempler:

Navn

Lagrede data

_uoeCookiePrefs

Sanne eller usanne preferanser for lagring av informasjonskapsler.

Preferansene for informasjonskapslene lagres for å beholde valgene til de besøkende i hovedbanneret om informasjonskapsler. Det betyr at hovedbanneret kan minimeres ved fremtidige besøk, slik at informasjonskapsler for analyse og reklame ikke anvendes overfor brukere som velger bort dette.

 

Utløper:  Denne informasjonskapselen slettes etter ett år.

JSESSIONID

Et tilfeldig, unikt tall eller en rekke med bokstaver og tall.

Midlertidige informasjonskapsler er nødvendige for å følge fremdriften din på nettstedet. Det er viktig å sikre at informasjon som du oppgir og valg du tar blir husket på nettstedet. Uten denne informasjonskapselen vil hver nettside som du allerede har vært inne på behandle deg som en helt ny bruker. Denne informasjonskapselen identifiserer ikke deg personlig og er ikke knyttet opp mot annen lagret informasjon om deg.

 

Utløper: Informasjonskapselen slettes når du lukker nettleseren.

has_js

En binær verdi på 1 (sann) eller 0 (usann).

Denne informasjonskapselen hjelper nettstedet med å forstå om nettleserens JavaScript-funksjon er aktivert eller ikke, slik at dette tas i betraktning ved videre aktivitet. 

 

Utløper: Informasjonskapselen slettes når du lukker nettleseren.

NID

Unik ID

Unik ID som benyttes for å huske preferanser og noen ganger også for å tilpasse annonser. 

 

Utløper: Denne informasjonskapselen slettes etter seks måneder.

CONSENT

Unik ID

Brukes av Google i innstillinger for samtykke til informasjonskapsler. 

 

Utløper:  Denne informasjonskapselen slettes etter 20 år.        

 

B. Informasjonskapsler for ytelse

 

I de fleste tilfeller er opplysningene som disse informasjonskapslene innhenter anonyme og brukes kun for å forbedre nettsteders funksjonalitet, og for å hjelpe oss med å identifisere problemer som du måtte ha når du bruker nettstedet vårt.

 

Disse informasjonskapslene brukes ikke for å gi deg målrettet nettreklame. Uten disse informasjonskapslene har vi ikke mulighet til å måle nettstedets ytelse og heller ikke gjøre relevante forbedringer som kan bedre nettopplevelsen din.

 

Eksempler:

Navn

_utmz

Holder oversikt over hvilket land den besøkende er fra, hvilken søkemotor som ble brukt og hvor i verden den besøkende befant seg da nettsiden ble åpnet.  Informasjonskapselen utløper om 15 768 000 sekunder, eller om seks måneder.  Det er denne informasjonskapselen som gjør at Google Analytics kan finne ut vet hvem og hvilken kilde, hvilket medium eller nøkkelord som har ført til en målkonfigurasjon eller en e-handelstransaksjon.

_utmz gjør det også mulig å redigere lengden etter en enkel tilpasning til Google Analytics sin sporingskode.

 

Utløper: Denne informasjonskapselen utløper innen 6 måneder etter siste sidevisning. 

__utmc

__utmc gjelder 30 minutter, før den utløper. __utmc har nemlig ingen måte å vite når en bruker lukker nettleseren eller forlater et nettsted, så den venter i 30 minutter på en ny sidevisning. Dersom dette ikke skjer, utløper informasjonskapselen.

 

Utløper: Informasjonskapselen utløper når nettleseren lukkes.

__utmt

Denne informasjonskapselen settes av Google Analytics. Ifølge Google brukes denne til å begrense hastigheten på forespørsler til serveren – og dermed begrense innhentingen av data på nettsteder med mye trafikk.

 

Utløper: Informasjonskapselen utløper innen 10 minutter etter at den er satt.

Mbox

En informasjonskapsel som er satt av Adobe SiteCatalyst Analytics sin programvare – brukes for å måle ytelsen til nettsiden ved hjelp av A/B split-testing.

 

Utløper: Informasjonskapselen utløper innen to uker fra hans eller hennes siste innlogging.

 

C. Informasjonskapsler for målretting og reklame

Disse informasjonskapslene og lignende teknologier innhenter informasjon om surfevanene dine. De husker hvilke nettsteder du har besøkt og deler denne informasjonen med andre organisasjoner, for eksempel annonsører og plattformer som vi reklamerer på. Dette gjøres for å vise deg de annonsene som er mest relevante for deg og dine interesser. Selv om disse informasjonskapslene og lignende teknologier kan spore hvilke andre nettsteder du har besøkt, vil du normalt sett ikke bli identifisert.

Uten disse informasjonskapslene vil reklamen du ser på nett være mindre relevant for deg og dine interesser.

 

Eksempler:

Navn

dextp

Adobe Marketing Cloud Audience Manager setter denne informasjonskapselen for å registrere når det sist ble gjennomført datasynkronisering.

 

Utløper: Informasjonskapselen dextp har en levetid (TTL) på 180-dager.

 

Opt-out: Audience Manager tilbakestiller informasjonskapselen med en Do Not Target-streng dersom en bruker ikke ønsker at det innhentes data. I dette tilfellet er informasjonskapselens levetid satt til 10 år.

demdex

Adobe Marketing Cloud Audience Manager setter denne informasjonskapselen for å kunne tildele en unik ID til nettstedets besøkende. Informasjonskapselen demdex hjelper Audience Manger med å utføre grunnleggende funksjoner, for eksempel brukeridentifisering, ID-synkronisering, segmentering, modellering, rapportering osv.

 

Utløper: Informasjonskapselen demdex har en levetid på 180 dager. Levetiden tilbakestiles til 180 dager etter hver brukerinteraksjon med et partnernettsted. Informasjonskapselen utløper dersom en bruker ikke returnerer til nettstedet innen den fastsatte levetiden.

 

Opt-out: Audience Manager tilbakestiller informasjonskapselen med en Do Not Target-streng dersom en bruker ikke ønsker at det innhentes data. I dette tilfellet er informasjonskapselens levetid satt til 10 år.

AMCV_

Denne informasjonskapselen brukes til å identifisere brukere.  Informasjonskapselen lagres på nettstedets domene (ikke bildeforespørselens domene).

 

D. Tredjepartsinformasjonskapsler

Vi samarbeider med tredjeparter, og disse tredjepartene kan benytte seg av informasjonskapsler som lagres på datamaskinen eller enheten din. Vær oppmerksom på at vi ikke har kontroll over eventuelle informasjonskapsler som brukes av tredjeparter. Det vises til tredjepartens nettsted for informasjon om hvordan tredjeparter bruker informasjonskapsler.

Tredjeparter kan få i oppgave å gjøre følgende på våre vegne:

 • undersøke bruken av nettstedet vårt og aktiviteten på nettstedet;
 • evaluere effekten av annonsene og kampanjene våre på tredjepartsnettsteder; og 
 • tilby tjenester som du kan navigere deg frem til på nettstedet vårt. 

Fra tid til annen kan vi også legge inn eksternt innhold fra tredjepartsnettsteder (f.eks. Facebook, YouTube, Twitter) på nettstedet vårt. 

 

4. Administrering av informasjonskapsler.

Du kan kontrollere hvordan informasjonskapsler lagres på enheten din, enten via innstillingene for Informasjonskapsler på dette nettstedet eller i nettleseren din.

Hva gjelder tid, vær oppmerksom på følgende:

 • Midlertidige informasjonskapsler – disse gjør oss i stand til å holde oversikt over hvilke sider du besøker på nettstedet vårt, noe som er nødvendig for å drifte nettstedet vårt. Disse informasjonskapslene er midlertidige og slettes så snart du lukker nettleseren. Dette er for eksempel informasjonskapsler som gjør at du kan legge varer i en handlekurv på nettstedet.

  Faste informasjonskapsler – disse lagres på datamaskinen eller enheten din til de utløper eller til du fjerner dem. Disse informasjonskapslene hjelper oss å gjenkjenne deg ved neste besøk på nettstedet vårt. Faste informasjonskapsler lagrer dine personlige preferanser, for eksempel språkinnstillinger på flerspråklige nettsider, for å gjøre etterfølgende nettbesøk enklere. De husker også spørsmål som vi har stilt deg tidligere, for eksempel en forespørsel om å gjennomføre en spørreundersøkelse. En fast informasjonskapsel vil sørge for at du ikke blir bedt om å gjennomføre den samme undersøkelsen hver gang du besøker nettstedet.

 

Hva skjer med informasjonskapsler som har blitt lastet ned tidligere?

Dersom du har deaktivert én eller flere kategorier av informasjonskapsler, kan vi fremdeles bruke informasjon som er innhentet fra eksisterende informasjonskapsler, men vi vil ikke lenger bruke de deaktiverte informasjonskapslene til å samle ytterligere informasjon. Du kan slette eksisterende informasjonskapsler fra nettleseren din.

Hva om jeg ikke ønsker å godta informasjonskapsler?

Dersom du vil begrense eller blokkere informasjonskapslene som er satt av et nettsted, inkludert Elavons nettsted, bør du gjøre dette via leserinnstillingene for hver nettleser, på hver datamaskin eller enhet som du bruker for å få tilgang til internett.

Vær oppmerksom på at noen av våre tjenester kanskje ikke vil fungere dersom nettleseren din ikke godtar informasjonskapsler. Du kan imidlertid tillate informasjonskapsler fra bestemte nettsteder ved å markere disse som «sikre nettsteder» i nettleseren din.

 

5. Vil du vite mer?

Besøk www.allaboutcookies.org for omfattende informasjon om hvordan dette gjøres i forskjellige nettlesere, inkludert mobile nettlesere.

 

Forretningskontor

Building 8, Cherrywood Business Park, Loughlinstown, Dublin 18, D18 W319.

Irsk registreringsnummer.: 418442. Elavon Merchant Services er et handelsnavn under Elavon Financial Services DAC.

 

Elavon Financial Services DAC er regulert av Irlands sentralbank.

 

 

back to top