The site you requested may not be relevant in your area.

Monday, June 24, 2019

Din guide til PSD2

Økt sikkerhet for kortinnehavere med sterk kundeautentisering (SCA)

Europa-kommisjonen introduserte betalingsdirektivet Payment Service Directive 2 ((PSD2) for å gjøre betalinger sikrere, styrke forbrukervern og fremme innovasjon og konkurranse. En av de viktigste effektene av PSD2 berører nettbetalinger og  behovet for å implementere Strong Customer Authentication (SCA). SCA-bestemmelsene i PSD2 er obligatoriske, og gjelder i Europa fra og med 14. september 2019.

 

Hva er sterk kundeautentisering (SCA)?

SCA betyr sterk kundeautentisering og refererer til innføringen av kravene til økt sikkerhet ved autentisering (hvordan kunden verifiserer at den er den personen den utgir seg for å være) ved korttransaksjoner på nettet som overstiger 30 euro. Dette betyr at kundene dine ikke vil kunne gjennomføre nettbetalinger (online check-out) kun ved å bruke kreditt- eller betalingskortinformasjon. Kunden trenger annen form for godkjenning. Dette kalles Two Factor Authentication (2FA).

 

Hva betyr SCA for min bedrift?

Kortselskapene (f.eks. Visa og MasterCard) har svart på de nye EU-Direktivene gjennom et nytt system for godkjenning, 3D Secure (3DS) V2, som oppfyller alle krav fra SCA. Elavon gjør at du kan følge reglene for SCA ved å godta 3D Secure (3DS) V2. Du må sørge for at nettbetalinger er klare til å fungere med minst 3D Secure V1, men en ny versjon kalt 3D Secure V2 gir kundene en bedre opplevelse og bedre mulighet for autentisering. Hvis du har brukt 3D Secure V1, bør det være enkelt å oppdatere, snakk med din Gateway.

 

Les vår ‘Din guide til PSD2’ brosyre for å være sikker på at din bedrift er klar for endringene. 

Din guide til PSD2

Back To Latest News